Glem ikke tandlægen det kan have store konsekvenser

Hvis du lægger en hånd på din kind og smiler foran spejlet, vil du sandsynligvis takke dine tænder for smilet. Men smukke og fungerende tænder er ikke kun en selvfølge. De kræver vedligeholdelse og regelmæssige besøg hos tandlægen for at blive sunde. Her er hvorfor det ikke betaler sig at ignorere din tandlæge, for eksempel Tandlæge Greve.

Konsekvenserne ved at negligere tandpleje

At springe de regelmæssige tandlægebesøg over kan føre til en lang række problemer – fra det kosmetiske til alvorlige sundhedsforhold.

Tænder der falder ud og huller

Plakopbygning og tandsten er hovedårsagerne til at miste tænder. Hvis de ikke fjernes professionelt, kan det resultere i huller, hvilket muligvis kræver fyldninger eller endda rodbehandlinger.

Tandkødsbetændelse og tabet af tænder

Uden regelmæssig tandrensning kan plak forårsage inflammation i tandkødet. Dette kan føre til tandkødsbetændelse, som i værste fald kan forårsage tab af tænder.

Mundinfektioner og abscesser

Desuden kan infektioner i munden opstå på grund af forsømte tænder og kan resultere i abscesser, der kræver øjeblikkelig behandling.

Forbindelsen mellem mundhelse og overordnet sundhed

Dit smil er et vindue til din generelle sundhed. Forskning viser en sammenhæng mellem dårlig mundhygiejne og alvorlige sygdomme.

Hjerte-Kar-sygdomme

Bakterier fra inficerede tænder og tandkød kan komme ind i blodbanen og føre til blokeringer i blodkarrene, hvilket øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme.

Diabetes

Personer med diabetes er mere tilbøjelige til at udvikle tandkødsbetændelse, og alvorlig tandkødsbetændelse kan potentielt forværre diabetes ved at påvirke blodsukkerkontrollen.

Luftvejsinfektioner

Indånding af bakterier fra inficeret tandkød og tænder kan føre til luftvejsinfektioner.

Komplikationer i graviditeten

Dårlig mundhygiejne er også forbundet med præmatur fødsel og lav fødselsvægt hos babyer.

Tips til at vedligeholde en god mundhygiejne

Slå to fluer med ét smæk og vedligehold dit smukke smil og dit helbred samtidig.

Børste- og trådteknikker

Det er vigtigt at børste tænderne to gange om dagen og bruge tandtråd dagligt for at fjerne plak. Dette kan din tandlæge også give dig gode råd til. Besøg eksempelvis Tandlæge Greve og få et godt råd med på vejen!

Regelmæssige tandlægebesøg

Besøg din tandlæge mindst to gange om året for en professionel tandrensning og kontrol. Hvis du bor på Sjælland, er Tandlæge Greve et godt sted at tage hen. De vil tage dig i hånden hele vejen. 

Sund kost og livsstilsvalg

Undgå for meget sukker og rygning, og vælg i stedet en smil-venlig diæt, der inkluderer masser af frugt og grøntsager.

Dit smil er mere værdifuldt, end du måske anerkender. Det er en direkte refleksion af din overordnede sundhed og trivsel. Ved at prioritere tandpleje tager du ikke blot hånd om dine tænder, men også dit hjerte, dit blodsukker og meget mere. Så tag det næste skridt og book en tid hos Tandlæge Greve – det er en investering i dit helbred, der konstant giver afkast.